NOT KNOWN DETAILS ABOUT KüLTüR MANTAR TOHUMU

Not known Details About kültür mantar tohumu

Not known Details About kültür mantar tohumu

Blog Article

Yanıtla istiridye mantarı da doğada kendiliğinden yetişir. ancak yine de yemeden önce güvenilir kaynaklardaki fotoğraflar ile karşılaştırmalı veya bir profesyonele danışmalısınız.

Çin tıbbında şifa kaynağı bitkiler arasında yer alan ve uzun yıllar bağırsak ile mide hastalıklarını tedavi amaçlı olarak kullanılan kuzugöbeği mantarı ülkemizde de yetiştirilmektedir.

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için excellent alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

three ay sonunda yeni tohumla ve yeni talaşla mantar kiti kurulmalıdır. Evde istiridye mantarı yetiştirmek bu kadar kolaydır.

Sıvı miselimiz yanında nasıl ekim yapılacağına dair ve sonrasında yapılması gerekenlere dair yönerge gönderilmektedir.

This website is employing a protection assistance to shield by itself from on the web assaults. The action you just performed brought on the safety Remedy. There are plenty of actions that could trigger this block including submitting a specific phrase or phrase, a SQL command or malformed facts.

Yanıtla Merhaba ben Antalya merkezinde oturuyorum Antalya yazın malum çok aşırı sıcak ve bunaltıcı şekilde nemli bu ortamda istiridye mantarı yetistirebilirmiyim. Bana bu konuda bilgi verebilir misiniz. Teşekkürler

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çok verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime hazır hale getirmek.

İstiridye mantarı tohumu, aslında istiridye mantarının miselyum advertisementı verilen ipliksi yapılarıdır. Miselyum, istiridye mantarının büyümesini sağlayan ve besinleri emen kısımdır.

Mantarın doğada yetiştiği kava veya kayın ağacı ortamı kompost denilen karışım ile oluşturulur. Kompost içinde yer alan mantar miselleri yani tohumlar uygun sıcaklık ve nem altında kuluçka döneminde mantar vermeye hazır hale gelir. Daha sonra yine uygun ortam şartları altında istiridye mantarı toplanacak boyutlara gelir.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

Yani açıkçası oksijen ve doğal ortam koşullarını sağlayabilecek durumdayım tek eksiğim iklimlendirme. Ki ben iklimlendirmeyi sonuçta 100 metre kare bir alanda klimalar ile sağlayabilirim. Burda tek eksiğim nemlendirme kalıyor. Bana ortalama bir maliyet ve almam gereken cihaz vs. İçin bilgi mesajı yazarsanız çAlright memnun olurum.

Kuzu göbeği mantarının bilinen ciddi bir click here zararı bulunmuyor, ancak tabii ki her mantarda olduğu gibi bu mantarı yemeden önce de dikkat etmeniz gereken önemli konular bulunuyor.

Üretim ortamında oksijen oranının düşmesi istiridye mantarı şekil bozuklukları oluşmasına neden olur.

Report this page